China și Iranul, pe poziții în războiul dintre Rusia și Ucraina. Primele puteri mondiale care se alătură Moscovei în acest conflict: ”Extinderea NATO, o amenințare serioasă”

Președintele iranian Ebrahim Raisi i-a spus lui Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, că extinderea NATO este o amenințare serioasă la adresa securității și stabilității regiunii. Pe de altă parte, liderul de la Beijing este de părere că acțiunea Rusiei nu este o invazie, refuză să creadă acest lucru.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

Acțiunile Rusiei în Ucraina au stârnit reacții din partea celor mai influenți lideri ai lumii. Președintele Iranului este de părere că extinderea NATO este o adevărată amenințare la adresa securității și stabilității regiunii, în timp ce, omologul

său de la Beijing refuză să creadă că acțiunile armatei ruse din Ucraina sunt de ”invazie”.

Președintele iranian Ebrahim Raisi l-a sunat pe Putin și i-a spus că extinderea NATO este o ”amenințare serioasă”

Ebrahim Raisi l-a sunat pe omologul său rus și i-a spus că extinderea NATO reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității și stabilitășii regiunii, relatează agenția Nour News, citată de Mediafax.

Reclama:

src

”Extinderea NATO spre est creează tensiune și reprezintă o amenințare serioasă la adresa stabilității și securității statelor independente în diverse zone”,  a spus Ebrahim Raisi.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

China, una dintre cele mai mari forțe ale lumii, se alătură Rusiei în războiul cu Ucraina

China a cerut joi reținere din toate părțile, după ce omologul său rus, Vladimir Putin, a ordonat un atac armat asupra Ucrainei. Oficialii chinezi sunt de părere că operațiunea militară rusă din Ucraina nu ar trebui descrisă ca o ”invazie”.

”China urmărește cu atenție situația și facem apel la toate părțile să se abțină de la acțiuni și să împiedice scăparea de sub control a situației”,  a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Hua Chunying, într-o conferință de presă.

src

Oficialul de la Beijing a fost întrebat de mai multe ori dacă acțiunile Rusiei sunt de condamnat, potrivit JapanTimes.co.jp. China se poziționează pe o linie prudentă față de Ucraina, în timp ce Moscova a adunat trupele la granițe și amenință Occidentul dacă va interveni în Ucraina.

Hua Chunying este de părere că această mișcare a Rusiei nu poate fi catalogată ca fiind o ”invazie”, etichetând termenul ca fiind o „prejudecată” și a evitat întrebările dacă liderii din China au fost în contact cu omologii lor ruși sau ucraineni.

„Problema Ucrainei are un fundal istoric foarte complicat” și a fost rezultatul „diverșilor factori”, a spus Hua reporterilor.

Poate te intereseaza si aceste articole:

China, avertisment pentru cetățenii ei din Ucraina

Ambasada Chinei în Ucraina, avertisment pentru cetățenii săi, joi dimineața, îndemnându-i să-și pună steagul chinez pe mașinile lor pentru siguranță.

“Situația din Ucraina s-a deteriorat dramatic. Au fost bombardamente în mai multe orașe, iar operațiunile militare sunt în desfășurare”, se arată în comunicatul ambasadei.

Acesta ia îndemnat pe cetățeni să stea acasă și departe de ferestre, avertizând că „tulburări grave” pot avea loc pe străzi.

Sursa: kanald.ro

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama: