DESCOPERIREA care ar putea insemna SFÂRȘITUL PANDEMIEI

Cercetătorii sunt foarte aproape de a desluși modul de funcționare a SARS-CoV-2 ceea ce înseamnă că pot începe să lucreze la un medicament care să oprească acest virus definitiv.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

O singură proteină care pare să fie necesară virusului pentru a se reproduce și să se răspândească în alte celule este o potențială vulnerabilitate care ar putea fi vizată de viitoarele terapii.

Se crede că molecula, cunoscută sub numele de proteină transmembranară 41 B (TMEM41B), ajută la modelarea membranei exterioare grase care protejează materialul genetic al virusului în timp ce se reproduce în interiorul unei celule infectate și înainte de a infecta alta.

Cea mai recentă descoperire provine din două studii conduse de cercetători de la Școala de Medicină NYU Grossman și Centrul de Cancer Perlmutter din NYU Langone Health și specialiștii de la Universitatea Rockefeller.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

Publicate în revista online Cell pe 8 decembrie, studiile au arătat că TMEM41B este esențial pentru ca SARS-CoV-2 să se reproducă.

„Împreună, studiile noastre reprezintă primele dovezi ale proteinei transmembranare 41 B ca factor critic pentru infecția cu flavivirusuri și, remarcabil, pentru coronavirusuri, cum ar fi SARS-CoV-2”, spune cercetătorul co-autor al studiului John Dr. T. Poirier

„Un prim pas important în confruntarea cu o nouă contagiune precum COVID-19 este să cartografiezi peisajul molecular pentru a vedea ce posibile ținte aveți pentru a lupta împotriva acestuia”, spune Poirier, profesor asistent de medicină la NYU Langone Health.

Sursa: DCBusiness

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama: