Miliardarul rus care a criticat Rusia pentru declanșarea războiului și-a angajat gărzi de corp de teamă că va fi ucis

Miliardarul rus Oleg Tinkov susține că a fost forţat să-şi vândă banca pe care a fondat-o pentru doar o fracţiune din valoarea ei din cauza faptului că a criticat războiul declanşat de Rusia în Ucraina. Oligarhul a declarat într-un interviu pentru New York Times că se teme pentru viața sa, întrucât are informații că ar putea fi ucis.  

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

“Nu am putut discuta preţul. A fost ca o luare de ostatici: iei ceea ce ţi se oferă. Nu am putut negocia”, a descris el vânzarea în interviul citat de dpa.

Miliardarul care trăieşte de mai mulţi ani în străinătate şi căruia mai mulți prieteni cu legături cu serviciile speciale ruse i-au transmis că Kremlinul vrea să fie ucis şi-a angajat mai multe gărzi de corp.

„Mi-au spus: decizia în privința ta a fost luată. Nu știu dacă asta înseamnă că, pe lângă toate, mă vor ucide. Dar nu exclud”, a mai spus Tinkov.

Reclama:

Oleg Tinkov a numit războiul din Ucraina nebunesc și a spus că 90% dintre ruși sunt împotrivă

Potrivit lui Tinkov, administraţia de la Kremlin a ameninţat de asemenea conducerea Tinkoff Bank, al cărei fondator este, cu naţionalizarea dacă banca nu întrerupe legăturile cu el.

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

El a fost forţat să-şi vândă participaţia de 35% din acţiuni “pentru câteva copeici”. Cumpărătorul, miliardarul Vladimir Potanin, i-a plătit doar 3% din valoarea reală, s-a plâns Tinkov. Tinkoff Bank, a doua cea mai mare bancă privată din Rusia, a infirmat relatarea fondatorului său, precizând că nu au existat niciun fel de ameninţări, mai scriu sursele citate, potrivit Agerpres.

În luna aprilie, Oleg Tinkov a numit războiul din Ucraina ordonat de preşedintele Vladimir Putin drept “nebunesc” și “lipsit de sens” şi a pretins că 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului.

El a atribuit eşecurile armatei ruse corupţiei, afirmând că întreaga ţară este afectată de nepotism, adulaţie şi servilism. Două zile mai târziu, Tinkoff Bank a anunţat o schimbare de nume. Ceva mai târziu a devenit publică şi vânzarea pachetului de acţiuni al lui Tinkov.

Sursa: Digi24.ro

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama: