Putin a ordonat forțelor de descurajare nucleară să intre în stare de alertă maximă

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului militar să pună forțele de descurajare nucleară în stare de alertă maximă după declarațiile agresive ale țărilor NATO, anunță The Guardian.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

„Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni economice neprietenoase împotriva țării noastre, dar liderii marilor țări NATO fac declarații agresive cu privire la țara noastră. Așa că ordon trecerea forțelor de descurajare ale Rusiei la un regim special de datorie”, a declarat Putin.

Ordinul, care a fost anunțat de agenția de presă TASS, a venit în cadrul unei întâlniri între Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei Valery Gerasimov.

„Oficienți superiori ai principalelor țări NATO permit, de asemenea, declarații agresive împotriva țării noastre, prin urmare îi ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major (al Forțelor Armate Ruse) să transfere forțele de descurajare ale armatei ruse într-un mod special, de serviciu de luptă”, a spus Putin.

Reclama:

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama:

Putin a amenințat Occidentul că va suferi ”consecințe pe care nu le-a văzut niciodată”

Nu este imediat clar ce presupune „modul special de serviciu de luptă”. Putin a avertizat țările străine să nu se amestece în invazia sa în curs a Ucrainei, spunând că aceasta ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au văzut niciodată”.

El a poziționat rachete antiaeriene și alte sisteme avansate de rachete în Belarus și și-a desfășurat flota în Marea Neagră într-un efort de a preveni o intervenție vestică în Ucraina.

Invazia rusă a făcut sute de morți. Rusia a lansat lovituri cu rachete împotriva clădirilor din Kiev, Harkov și alte orașe mari ucrainene și amenință în continuare cu un atac nemaivăzut din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: protv.ro

Poate te intereseaza si aceste articole:

Reclama: