Un adevărat miracol al medicilor ieșeni pentru fata de 15 ani, cu brațele amputate în accidentul din Pașcani

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au reușit să facă o operație extraordinară în cazul fetei cu brațele amputate în gravul accident din Pașcani.

Medicii ieșeni au făcut o minune în cazul fetei de 15 ani care a ajuns la spital după ce i-au fost amputate brațele în accidentul autocarului în care se afla.

Reclama:

Un autocar în care se aflau 35 de persoane, printre care și această tânăra, s-a răsturnat într-o curbă, vineri spre sâmbătă, la Pașcani. Toți cei din autocar sunt membri ai unui ansamblu artistic din județul Botoșani care mergeau pentru un concert la o sărbătoare în Slobozia, județul Ialomița.

Implicați în accident au fost și 17 minori, cea mai grav rănită fiind o adolescentă în vârstă de 15 ani, Alexia Tudose. Pacienta a suferit o amputație completă la brațul stâng și o amputație incompletă la brațul drept.

Reclama:

O echipă complexă de medici a luptat, timp de 20 de ore, ca să îi redea acesteia șansa de a mai avea o viață cât de cât normală. Au reușit replantarea celor două brațe.

Dr. Paul Nedelea, medic primar medicină de urgență la Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iași, a coordonat intervenţia de la Paşcani. Acesta a precizat că pacienta a fost prima extrasă de la locul accidentului şi transportată la Spitalul Municipal Paşcani. Alexia a fost apoi preluată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi transportată către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi. Fata a trecut printr-o operație care a durat circa 20 de ore, ambele sale brațe fiind replantate. Dr. Paul Nedelea a precizat că dacă nu se acționa cu rapiditatea, această intervenție n-ar fi fost posibilă, relatează bzi.ro.

Reclama:

„Din ce au povestit colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean și pompierii care s-au aflat din primul moment la locul accidentului, brațul stâng a fost găsit după câteva minute și a fost dus odată cu pacienta către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Pașcani, iar ulterior transportat către Iași. Există chituri speciale pe fiecare mașină în care păstrăm membrele care au potențial de reimplantare, în condiții speciale, sterile, cu pungi de gheață speciale, astfel încât să poată fi replantate ulterior. Așa s-a întâmplat cu membrul superior stâng al pacientei de 15 ani, întrucât membru superior drept era încă atașat de corp”, a declarat dr. Paul Nedelea, medic primar medicină de urgență, adăugând că aceasta a avut noroc, pentru că s-a acționat cu rapiditate la fața locului, potrivit bzi.ro.

„Din fericire, pacienta a ajuns în circa o oră și jumătate, poate două, la Iași, și replantarea a fost posibilă”, a mai precizat medicul.

Reclama:

Sursa: Realitatea.net

Reclama: