Vom fi incapabili sa mai tratam pacientii din Timis de coronavirus. Apel disperat de la Spitalul Victor Babes din Timisoara

Știrea Zilei

TIMISOARA. Spitalul Victor Babes din Timisoara a ajuns la limita si, in curand, nu va mai putea trata pacientii din Timis.

Conducerea unitatii face apel la toate spitalele din judetele limitrofe sa inceapa sa isi definitiveze asa zisele ”planuri albe”, pentru a putea incepe testarea si tratarea pacientilor gravi si in unitati din Hunedoara, Arad si Caras Severin. Asta in conditiile in care, in prezent, toti bolnavii sunt trimisi la Timisoara, iar numarul de paturi de terapie intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase risca sa ajunga insuficient

”Noi acest lucru ne dorim, sa deservim prioritar pacientii din Timis. Fiecare judet a trebuit sa intocmeasca un plan alb al spitalelor si sa nominalizeze spitalele care vor acorda servicii pacientilor din judetele lor. De o luna ne rugam de judetele limitrofe atat sa lucreze teste, cat si sa isi definitiveze aceste planuri alba, care in Timisoara e gata de 2 saptamani. Ei ne spun ca vor face acest lucru, dar sunt doar vorbe fara sfarsit. Noi primind bolnavi din alte judete, incarcam celalalte spitale ale noastre. Ne vom trezi cu pacienti cu coronavirus din judetul Timis care vor fi tratati la Faget, la Lugoj, pentru ca nu vom mai avea capacitatea sa ii primim”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Voichiuta Lazurean, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

loading...

Paturile de terapie intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara ar putea fi ocupate in totalitate in foarte scurt timp, iar asta ar insemna ca unitatea sa nu poata prelua in continuare pacienti in stare grava.

”Avem 9 locuri pe terapie si avem deja 5 ocupate. Ce facem daca ne mai vin astazi inca 4 cazuri? Daca va veni o salvare din alt judet, nu vom avea incotro, trebuie sa preluam bolnavii. Dar in toate spitalele judetene din fiecare judet in parte exista terapie intensiva, unde oricum acesti pacienti au fost deja pana au ajuns la noi. Nu cerd ca doar SpitalulBabes poate fi unica salvare pentru toti pacientii din toate judetele”, a adaugat Voichita Lazurean.

Reprezentantii Spitalului Victor Babes din Timisoara fac apel la Ministerul Sanatatii, MAI si la Grupul de Comunicare Strategica si cer sa fie luate decizii pentru a limita acest transfer de pacienti la Timisoara. Ei spun ca in curand, spitalul va fi incapabil sa ofere ingrijire medicala pacientilor din judetul Timis, intrucat, in prezent, aproximativ 75 % dintre cazuri sunt din alte judete.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Sursa opiniatimisoarei.ro

768 Vizualizari la articol

Leave a Reply